Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Jungle Cruise

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418598822

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hyvän­tuu­li­nen seik­kai­lue­lo­ku­va 1900-­lu­vun Ama­zo­niin ase­tet­tu­na.

Hyvän­tuu­li­nen seik­kai­lue­lo­ku­va 1900-lu­vun Ama­zo­niin ase­tet­tu­na. Elo­ku­van in­noit­ti­me­na toi­mii Walt Dis­neyn ai­koi­naan lan­see­raa­ma sa­man­ni­mi­nen hu­vi­puis­toa­je­lu, jo­ten ei lie­ne yllä­tys, että juo­ni on an­tau­tuu täy­sin vir­ran vietäväk­si. Tästä huo­li­mat­ta fan­tas­ti­nen miljöö on ki­vas­ti koh­dil­laan, puu­jal­ka lentää drai­vil­la ja es­ka­pis­mi on kun­nias­saan kuin il­tapäivä­no­ko­sil­la kon­sa­naan.
Lä­peensä ko­reog­ra­fioi­tu sir­kus vetää aluk­si hie­nos­ti mu­kaan­sa, mut­ta lop­pua koh­den vyö­ry­tys al­kaa mais­tua Pi­ra­tes of the Ca­rib­bea­nin jat­ko-o­sal­ta. Lo­pul­ta ky­se on lap­se­no­mai­sen seik­kai­lu­mie­li­sestä tri­pistä, jo­ka on kuin Kan­sal­li­saar­re-e­lo­ku­va slaps­tick-ver­sio­na, tai seik­kai­lu pelkkänä liik­keenä.
Kaik­ki ta­ri­nan hah­mot ot­ta­vat lup­sa­kan jo­viaa­lis­ti ti­lan­sa, mut­ta jäl­kikä­teen on vai­kea vält­tyä tun­teel­ta, että oli­si seu­ran­nut tek­ni­ses­ti ereh­dyttävän ai­to­jen ani­mat­ro­nis­ten san­ka­rei­den seik­kai­lua. Kaar­ti on pas­sel­li, ja eri­tyi­ses­ti pääo­sien Emi­ly Blunt ja Dway­ne John­son sekä näitä komp­paa­va Jack Whi­te­hall pitävät paa­tin liik­keellä, mut­ta pin­taa sy­vemmäl­le on tur­ha luo­da­ta. Eikä siinä mitään, ma­ta­lan kit­kan viih­dyk­keenä tämä hauk­kuu hy­vin paik­kan­sa, vaik­ka kes­to on­kin tur­han kun­nian­hi­moi­nen.
Seik­kai­lun ikä­suo­si­tuk­ses­sa on mie­len­kiin­tois­ta ha­jon­taa Poh­jois­mai­den kes­ken: 11-16 vuot­ta. Suo­men lin­ja tun­tuu naa­pu­ri­mai­den rin­nal­la ko­val­ta, mut­ta ky­se on myön­nettäväs­ti hi­tu­sen ta­va­no­mais­ta per­he­seik­kai­lua jän­nittävämmästä tri­pistä.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on värikylläinen, terävä ja kaikessa mielikuvituksellisuudessaan uskottava. Jälki on miellyttävän rehevää ja hallittua kaikessa pyörityksessään. Ääniraita on samaa paria.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (16 min.), mokia (2 min.) ja neljä koostetta elokuvan synnystä ja sen innoittimena toimineesta huvipuistoajelusta (47 min.). (IJ)
24/12/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy