Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Southpaw

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706140573262

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Voit­to­put­keen tuu­dit­tau­tu­nut nyrk­kei­lijä jou­tuu har­kit­se­maan etuoi­keu­tet­tua elämäänsä uu­del­leen kun yllättävä on­net­to­muus tun­tuu vievän siltä poh­jan.

Voit­to­put­keen tuu­dit­tau­tu­nut nyrk­kei­lijä (Ja­ke Gyl­len­haal) jou­tuu har­kit­se­maan etuoi­keu­tet­tua elämäänsä uu­del­leen kun yllättävä on­net­to­muus tun­tuu vievän siltä poh­jan.
Pääo­san­sa lail­la ko­ko elo­ku­van täy­tyy kis­koa it­sensä ylös tuh­ti­na vel­lo­vas­ta kli­sei­den suos­ta, mut­ta sit­kol­la ja väläh­dyk­sittäin nähtävällä räjähtävällä rai­vol­la tämä on­nis­tuu. Oh­jaa­ja An­toi­ne Fu­quan fil­mog­ra­fias­sa tämä on yllättävän rau­hal­li­nen elo­ku­va, mut­ta hi­taas­ti hier­tyvään draa­maan mah­tuu lo­pul­ta jul­mas­ti vat­saan is­ke­viä koh­tauk­sia — mistä in­fer­naa­li­nen al­ku­koh­taus on hyvä esi­merk­ki — ja pie­tee­tillä ra­ken­tu­via hah­mo­ja. Myös väistämätön lop­puot­te­lu me­nee hie­man eri kaa­val­la kuin gen­ressä yleensä.
O­sa hah­mo­jen ra­ken­ta­mi­ses­ta ete­nee tur­han pitkäl­ti kaa­vo­jen aset­ta­mien as­kel­merk­kien mu­kaan, mut­ta myös us­kot­ta­via yk­si­tyis­koh­tia on riittäväs­ti mu­ka­na. Ja­ke Gyl­len­haal te­kee asial­li­sen vä­kevän roo­li­suo­ri­tuk­sen koh­ta­lon viiltämänä mie­henä, jo­ka löytää it­sensä uu­del­leen jos­sa­kin kaa­vo­jen lo­mas­sa. Fo­rest Whi­ta­ker on symp­pis yo­da tämän val­men­ta­ja­na, ja jo­pa Cur­tis "50 Cent" Jack­son sel­viää si­vuo­sas­taan näyt­te­lijän ta­voin.
Ko­ko­nai­suus on au­dio­vi­suaa­li­ses­ti hiot­tu nyrk­kei­lye­lo­ku­va, jo­ka ei suo­ra­nai­ses­ti va­kuu­ta, yllätä tai uu­dis­ta gen­reään, mut­ta tar­joaa kui­ten­kin pä­tevän päähän­lyö­dyn ta­ri­nan, jo­ka osaa lo­pul­ta sol­mia omat kengän­nau­han­sa. Jos kli­seet kestää on Gyl­len­haa­lin ja Whi­ta­ke­rin pi­ruet­ti nä­ke­mi­sen ar­voi­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva on terävä ja tyylikkään tummasävyinen. Elävä ääniraita. Eminemiä soviteltiin alunperin elokuvan pääosaan, joten lienee osuvaa, että miestä kuullaan raidalla. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (21 min.), pidennetty harjoittelumontaasi (4 min.), making of (21 min.) ja näytteliöiden kyselytunti (19 min.). (IJ)
31/01/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy