Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Terminator

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1984Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 92409EAN: 6438044608267

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­ti- tai oi­keas­taan ky­borg-e­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa.

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­ti- tai oi­keas­taan ky­borg-e­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa. Me­nes­tystä avit­ti myös pa­kol­li­nen kah­dek­san kuu­kau­den viiväs­ty­mi­nen, kun Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger jou­tui te­kemään Co­na­nin jat­ko-o­saa. Ca­me­ron sai piirtää kä­si­kir­joi­tuk­sen ku­va ku­val­ta, ja nor­maa­li kii­re jäi pois. Nälkä­kin aut­taa: Ca­me­ron on ker­to­nut syö­neensä äi­din lä­hettä­mien Mc­Do­nalds-a­len­nus­ku­pon­kien avul­la pa­ri ham­pu­ri­lais­ta päivässä.
O­len näh­nyt elo­ku­van var­maan kym­me­nen ker­taa ja vas­ta nyt huo­ma­sin, että en­si-il­las­ta poi­ke­ten lop­pu­teks­teissä on kun­nia­no­soi­tus Har­lan El­li­so­nil­le. Kir­jai­li­jan kuu­lui­sim­mat teok­set lie­nevät A Boy and His Dog ja I Ha­ve No Mouth, and I Ha­ve to Sc­ream. Kuu­mapäi­sen mie­hen mai­nees­sa ole­va kir­jai­li­ja pil­las­tui, kun kuu­li Ca­me­ro­nin ke­hu­neen kah­ta El­li­so­nin The Ou­ter Li­mits -te­le­vi­sio­sar­jan jak­soa vah­voik­si vai­kut­teik­seen.

Kuva, ääni & ekstrat

Vaikka aiempi Ultimate edition tuntui kolmine käsikirjoituksineen ja kehystyskelpoisine valokuvineen ylittämättömältä, niin vain uusi tekniikka on saanut hiottua tätäkin rakeisena herkälle filmille kuvattua klassikkoa. Alkutekstit lupaavat ehkä enemmän kuin itse elokuva, mutta tarkkuuden ero on suuri. Trikkien viehättävä alkeellisuus erottuu aiempaa selvemmin. Lopun matte-tausta on yhtä kammottava kuin ennenkin. Aina yhtä ankeuttavasti soivaan ääniraitaan on saatu parempi dynamiikka. Ekstroissa on 34 min. dokumentit ja seitsemän poistettua kohtausta kommentein (10 min.). (PS)
26/10/2012

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy