Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Valhalla Rising

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 216887EAN: 5706130597599

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hönkäi­levän tois­maal­li­nen ker­to­mus mykästä tap­po­ko­nees­ta, jo­ka hä­kistään ka­rat­tuaan voi laa­jen­taa tap­poa­luet­taan vii­kin­kien ko­ti­seu­duil­ta ai­na hel­vet­tiin as­ti.

Hönkäi­levän tois­maal­li­nen ker­to­mus mykästä tap­po­ko­nees­ta (Mads Mik­kel­sen), jo­ka hä­kistään ka­rat­tuaan voi laa­jen­taa tap­poa­luet­taan vii­kin­kien ko­ti­seu­duil­ta ai­na hel­vet­tiin as­ti. Ru­jois­ta ih­mis­mie­len ku­vauk­sis­taan (mm. Pus­her ja Bron­son) tun­ne­tun oh­jaa­jan huo­mio kiin­nit­tyy tuon tuos­ta bru­taa­lei­hin vä­ki­val­lan­te­koi­hin, mut­ta pää­pai­no on yllättäen fi­lo­so­fi­sel­la hil­jai­suu­del­la. Dia­lo­gia tässä on vain ni­mek­si ja ta­ri­naa­kin hy­vin niu­kas­ti, jo­ten lop­pu­tu­le­ma on va­li­tet­ta­vas­ti te­ko­tai­teel­li­nen sat­tu­mus­ten kol­laa­si. Skot­lan­nis­ta löy­de­tyt vis­tat ovat ko­mei­ta, mut­ta muu­toin kä­sillä on pet­ty­mys.

Kuva & ääni

Mustemaisen synkkä kuva luo tehokkaasti maailman alun tunnelmaa, mutta kaikki utuisuus ja mutaisuus ei ole omiaan luomaan viiltävintä teräväpiirtoelämystä. Taustan yksityiskohdat katoavat fokuksesta tarkoituksella jo parin metrin päässä keskipisteestä ja muutamat väriliut vyöhykkeistyvät. Silti jälki on Blu-ray:llä kirkkaasti erottelevampaa kuin DVD:llä. Äänipuolella käytössä on häviötön DTS-HD Master Audio, joka toistaa dialogin tarkasti, mutta pyrkii muutoin aavemaisen etäiseen ilmaisuun.

Ekstrat

Ektroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, traileri ja ilahduttavan musikaalinen, mutta sisällöltään vaatimaton making of (22 min.). Elokuva on julkaistu myös DVD:nä ja sekä Blu-ray:n että DVD:n sisältävänä kombona. (IJ)
10/11/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy