Uusimmat arvostelut

4K UHD arvostelu kansi
Terminator: Dark FateTerminator: Dark Fate
Ohjaus Tim Miller
Pääosissa mm. Natalia Reyes, Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis ja Gabriel Luna

Terminator-sagan viimeisin osa punoo lupaavan seikkailun meksikolaisen tytön (Natalia Reyes) ympärille, jolla on merkittävä rooli ihmiskunnan uudessa tulevaisuudessa.

Valopallo tuo tuttuun tapaan tytön tappajan ja suojelijan yhtä aikaa estradille, mutta nyt taival käynnistyy virkistävästi pakomatkalla Mexico Citystä rajan yli Yhdysvaltoihin. Oman lusikkansa soppaan tuovat myös nyt lainsuojattomaksi päätynyt Sarah Connor (Linda Hamilton) ja uusvanha terminaattori (Arnold Schwarzenegger), joka haluaa todistaa, että kaikki tekoäly ei ole pahansuopaa.

Edeltäjiensä DNA:n parhaat osat lainaava elokuva vetää kertomuksen aluksi asiallisen synkille urille, mutta tyytyy ennen...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
(Stephen King’s) Doctor Sleep(Stephen King’s) Doctor Sleep
Ohjaus Mike Flanagan
Pääosissa mm. Ewan McGregor ja Rebecca Ferguson

Doctor Sleep kuvaa mutkan kautta nykypäivän Hollywoodin dilemmaa. Kokoillan elokuva ei enää vie ja vikise, vaan valtikka on siirtynyt television suoratoistosarjojen tekijöille. Joskus tuntuu ja varsinkin nyt, etteivät nykypäivän nuoret ohjaajat enää edes hallitse kaksituntisen tarinoinnin dynamiikkaa.

Stephen Kingin romaani Hohto (1977, suomeksi 1985) sai vuosia myöhemmin jatko-osan Tohtori Uni (2013, suomeksi 2014). Doctor Sleep on kuitenkin ennen kaikkea Stanley Kubrickin Hohto-elokuvan jatko-osa. Se hyödyntää Kubrickin visuaalisia elementtejä ja antaa asiansa tuntevalle pieniä vihjeitä menneestä.

Tarina kertoo, millainen aikuinen mies Danny-pojasta on kasvanut. Hän...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
Gemini ManGemini Man
Ohjaus Ang Lee
Pääosissa mm. Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen ja Benedict Wong

Hitaasti löntystelevä tieteistoimintaelokuva valtion sala-ampujasta (Will Smith), joka eläkeiän kynnyksellä joutuu piipun toiselle puolen - tai oikeastaan piipun molemmin puolin. Pohjattoman kliseistä tarinaa ja rauhallisesti meanderoivaa kerrontaa maustetaan verrattain virkeillä visuaaleilla ja teknisesti kokeellisella referenssikuvalla.

Tämä ei ole hyvä elokuva, ei edes lähestulkoon hyvä elokuva, mutta näyttelijäkaarti on passeli ja kahden tunnin visuaalinen kokeilu silmäkarkkina kiinnostava. Viitseliäästi koreografioidut toimintakohtaukset ja eksoottiset miljööt piirtyvät tässä häkellyttävän läsnäolevasti eikä koskaan voi olla täysin varma mikä kuvassa on...

Lisätty perjantaina klo 08:00Lue koko arvostelu
4K UHD arvostelu kansi
JokerJoker
Ohjaus Todd Phillips
Pääosissa mm. Joaquin Phoenix ja Robert De Niro

”En ole ollut iloinen hetkeäkään koko vitun elämäni aikana”.

Enpä minäkään koskaan tohtinut veikata, että vielä joskus nostaisin olematonta hattuani suuren elokuvayhtiön edustajille heidän uskaltaessaan tehdä tällaisen elokuvan. Kiitos, Warnerin veljekset, seuraajillenne.

Presidentti Donald Trump ei pitänyt parhaan elokuvan Oscarista, joka meni Etelä-Koreaan. Hölmöä. Jos pysti olisi mennyt jenkkeihin, se olisi voinut olla Joker, joka kuvaa erinomaisesti kahtiajakoisen maan sosiologista hyhmää.

Bob Kanen ja kumppanien 1940-luvulla luoma Batman-sarjakuva on laventunut moneksi. Yhteiskunnallisia viitteitä löytyi sarjakuvista elokuviin edenneessä kehikossa aina...

Lisätty torstaina klo 08:00Lue koko arvostelu

Ilmoitus

Palvelun tarjoavat

Heinäpään Viestintä Oy on gastronomiaan ja populaarikulttuuriin keskittyvä kustantaja, joka vastaa muun muassa Viinioppaasta ja DVD-oppaasta.
MetaVisual Oy on yritys- ja yliopistomaailmojen rajapinnassa syntynyt innovatiivinen ja aidosti asiakaskeskeinen ohjelmistoyritys.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään